Кобрата ще се бие през декември

Кобрата ще се бие през декември
Снимка: архив
A A+ A++ A

Кубрат Пулев ще направи още един мач през тази година, съобщава в. „7дин спорт".

Пулев чака 11 месеца за съперник, като след това победи Тони Томпсън (САЩ) по точки на 24 август в Шверин (Гер). С този успех той стана претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която се държи от Владимир Кличко.

Преди да излезе срещу украинеца, Пулев ще направи още един мач. Срещата ще бъде през декември, а съперникът все още не е ясен. Вчера в Берлин Пулев се срещна с ръководителите на немския си клуб Зауерланд - братята Кале и Нисе Зауерланд. Те са обсъдили кога и къде ще е следващият мач.

„Ще играя през декември в Германия. Съперникът все още не е ясен, ще обявим името му в близките дни",  заяви Пулев. В мача той ще заложи интерконтиненталната титла на IBF, както и претендентското си място.

В последните дни двама британци - Дейвид Прайс и Дерек Чизора, обявиха, че искат мач с Пулев. Според българина обаче те не са сред вариантите за съперник. Най-вероятно след този мач българинът ще излезе срещу Кличко. Украинецът на няколко пъти каза, че първо ще защитава титлата си на световната боксова организация (WBO), а чак след това пояса на IBF.

#Кубрат Пулев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници