И Adidas представи умен часовник с Android

И Adidas представи умен часовник с Android
A A+ A++ A

Както вече сме писали неведнъж, умните часовници изглежда ще са хитът на пазара за преносими устройства този сезон. Adidas също не пропуснаха да се включат в този сегмент с тяхното предложение miCoach SMART RUN. Както можем да се досетим, устройството е предназначено основно за активно спортуващи. SMART RUN може да отчита пулса ви, да ви дава предложения за промяна в програмата или пък да изпраща музика към слушалките ви с Bluetooth възможности. Освен това часовникът на Adidas не е предназначен да бъде още едно външно устройство към телефона ви, а работи самостоятелно.

Часовникът разчита на Android 4.1.1 Jelly Bean с доста променен интерфейс и има 1,45" капацитивен дисплей с резолюция 184 x 184 пиксела. Устройството е оборудвано с GPS, акселерометър и оптичен сензор за сърдечен ритъм от Mio. Заедно, те осигуряват възможност за броене на стъпки, наблюдение на ритъма на сърцето и отчитане на скорост и изминато разстояние. Освен Bluetooth възможности SMART RUN разполага и с WiFi такива, позволявайки директното синхронизиране на информация в системата miCoach на Adidas.

Часовникът ще има три режима на работа, които касаят издръжливостта на батерията, и се различават основно по това колко често събират информация чрез наличните сензори. Основният режим не събира никакви физически данни и според Adidas позволява батерията да издържи до 14 дни с едно зареждане, което пък от своя страна отнема около 4 часа. Продажбите на miCoach SMART RUN ще започнат на 1 ноември на цена от 399 щатски долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници