Ограничават движението в София заради дербито

Ограничават движението в София заради дербито
Междувременно МВР и Прокуратурата са съгласували мерки за опазване на реда по време на срещата. Снимка: bgkliuki.com
A A+ A++ A

Столична община въвежда временна организация на движението заради футболното дерби между ПФК ЦСКА и „Левски” на 19 октомври от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Във връзка с мача се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 08:00 часа до приключване на футболната среща на 19.10.2013 г. по алеите около Национален стадион „Васил Левски”.

От 08:00 до 18:00 часа на 19.10.2013 г. на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.

От 15:00 до 20:00 часа на 19.10.2013 г. само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”.

Междувременно МВР и Прокуратурата са съгласували мерки за опазване на реда по време на срещата, предава „Фокус“.

При главния прокурор Сотир Цацаров се проведе заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между феновете на футболни отбори преди мача.

На заседанието, в което е участвал и главният секретар на МВР, Светлозар Лазаров, са били съгласувани мерките за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

В МВР е бил разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача.

Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион „Васил Левски” и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата.

Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

По повод разпространени в интернет призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица, от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството, а маскирани фенове няма да бъдат допускани и ще носят съответната наказателна отговорност.

От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

#ЦСКА #Левски #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници