Драматизмът с европрограмите е излишен, увери Златанова

Драматизмът с европрограмите е излишен, увери Златанова
Златанова подчерта, че парите по европейските фондове се усвояват добре.
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова подчерта в ефира на ТВ7 в събота, че няма опасност за оперативните програми, нито за конкретни проекти.

"Драматизмът на ГЕРБ е напълно излишен. Професионалните политици обичат понякога да драматизират. През февруари 2013 г. имаме усвояване около 27%, а през март 27,15%, към 15 октомври е 38,23%. Договарянето и изпълнението на програмните периоди неслучайно обхваща 7-годишен период", увери тя.

"Добро управление", например, е нова програма, тя се прави на обединението на ОП "Техническа помощ" и "Административен капацитет". Тук сливаме две съществуващи програми. Програмата "Наука и образование" е нова, взето е политическо решение от предишното правителство да има такава програма, сега вече парите се намериха и ще има такава програма. Това е един успех на България, ще го защитим", категорична е Златанова.

Тя съобщи, че от сега до 2020 г. трябва да получим 6,8 млрд. лева.

Тя заяви, че инвестициите много рязко са започнали да намаляват в България от 2009 г. "Те намаляха и в другите европейски страни. Евроикономиките са много свързани една с друга. Ние много зависим от това", посочи още Златанова.

#Зинаида Златанова #ГЕРБ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите