Законотворците нямат нужния капацитет, смята Герджиков

Законотворците нямат нужния капацитет, смята Герджиков
Огнян Герджиков от няколко дни заема поста на председател на възстановения Консултативен съвет по законодателство към парламента.
A A+ A++ A

"Сегашните законтворци не са добри, както предишните – много бързат и нямат нужния капацитет. Те си мислят, че знаят – това е големият проблем на българина.", коментира проф. Огнян Герджиков пред bTV.

Юриста от няколко дни заема поста на председател на възстановения Консултативен съвет по законодателство към парламента.

Той даде два примера за необмислени действия на народните представители, на принципа „чули-недочули".

„В предишното НС приеха капиталът на ООД да е минимум 2 лева. Чули, че в много страни е така. Така е, ама не е точно така, там има редица други обстоятелства. После се видя, че последиците са катастрофални. При сегашните управляващи пък единодушно за съжаление в правната комисия мина проект – да има т.нар. абсолютна 10-годишна давност за вземанията. Катастрофално е и това решение – в него има нещо популистко. Това е един тумор и вместо да се изреже внимателно, те решават да изкормят целия човек", коментира Герджиков.

Според юриста е жалко, че в политиката и парламентарния живот у нас все има някакви игри – на гласуване с чужди карти, на кворуми, на вотове на недоверие и т.н. „Сваля се нивото на НС у нас – натрупва се омраза и противопоставяне. Това не е нормално, ние всички сме в една лодка, която се пълни с вода. Опозицията трябва да е коректив на властта, но не и спирачка за развитието на държавата", смята Герджиков.

#Огнян Герджиков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници