Бунт срещу застрояване на квартална градинка

Бунт срещу застрояване на квартална градинка
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

В софийския квартал Слатина отново избухнаха протести срещу застрояването на квартална градинка, предаде Би Ти Ви.

Кварталната градинка е частна собственост. Като част от активите на общинско предприятие тя е приватизирана в края на миналия век. В момента терена е заграден с ламаринена ограда, защото там ще се строи блок.

Районният кмет заяви, че теренът има нужните разрешителни за жилищно строителство и никога не е бил детска площадка по документи. Живущите в квартала обаче са против застрояването на зелените площи, а инвеститорът твърди, че проектът му е блокиран.

„Тук трябва да се действа решително и от раз. Ако се приеме, че гражданите имат право да изказват и мнения за това къде и как да се строи, оттук нататък трябва да съборим целия Закон за устройство на територията и да създадем нов. Тука става въпрос за явен рекет срещу бизнеса. Едни и същи хора протестират и тук, и в „Младост" и навсякъде. Става въпрос за платени зелени човечета", коментира инвеститорът архитект Венцислав Дучев.

„Не сме зелени и не сме платени. Това е градинка и винаги е било градинка. Това, че преди години някой е приватизирал тези имоти неправомерно, не означава, че сега държавата не може да се намеси. Нека да го отчуждят, да му платят, да правят каквото искат, но градинката трябва да остане градинка", коментират жителите на квартала.

#Слатина #градинка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници