Куп нови подробности за Windows Phone 8

Куп нови подробности за Windows Phone 8
A A+ A++ A

Вече сме наясно, че с идването на Windows Phone 8 Microsoft ни е подготвил много изненади, но не очаквахме да разберем за повечето от тях още сега, когато до излизането на платформата ни делят още много месеци. Точно това ни предлагат от сайта PocketNow, които са се сдобили с видео, предназначено за вътрешна употреба в Nokia, в което Джо Белфиоре (мениджър на Windows Phone) описва основните промени в Windows Phone 8. От описанието става ясно, че Apollo ще добави поддръжка за многоядрени процесори, нови екранни резолюция (4 на брой, но не е ясно с какви точно размери) и възможност за работа с външна памет под формата на флаш карти. Не е пропусната безконтактна технология NFC, тъй като в Windows Phone 8 ще има основен акцент върху безконтактните разплащания и споделянето на съдържание чрез докосване между различни устройства.

Както вече разбрахме от различните слухове по темата, новата мобилна платформа ще осигури и голяма интеграция с Windows 8 - не само на ниво интерфейс, но и по отношение на системните компоненти. Това ще даде възможност на авторите на приложения да използват по-голяма част от кода на дадена компютърна програма, когато й правят мобилна версия. Като области, които се припокриват, Белфиоре изрично споменава ядрото, мултимедийната поддръжка, сигурността и мрежовите системи. Интересно е, че за синхронизацията с компютър вече няма да се разчита на Zune, а вместо това ще има специално приложение - вероятно нещо като подобрена версия на познатия ActiveSync. Версия за Windows 8 ще има и приложението Xbox Companion, което сега е достъпно за Windows Phone, а интеграцията с услугата Skydrive ще осигури безпроблемната синхронизация на данни между различните устройства

Microsoft очаква при премиерата на Windows Phone 8 в Marketplace да са достъпни 100 000 приложения. По отношение на софтуера най-големите промени са възможността за разработване с нативен код, което ще позволи създаването на много по-производителни приложения и улесняване на прехвърлянето на приложения за Android и iOS. Във видеото е станало дума и за дълбоката интеграция на Skype, което ще позволи VoIP разговорите да изглеждат като обикновени. Промени ще има и при камерата, като Microsoft ще осигури само базовия интерфейс, върху който производителите ще могат да добавят свои допълнения.

Windows Phone 8 ще включва и инструмент, наречен DataSmart, който ще цели да намали обема на използваните данни и да улесни проследяването на интернет трафика. Освен че ще дава статистика за потреблението, той ще се грижи и за автоматичната връзка с Wi-Fi мрежи, когато такива са налични. Платформата ще поддържа и работата с прокси сървъри в Internet Explorer 10, които подобно на Opera Mini и Skyfire ще компресират изпращаните към устройството страници и ще намалят трафика с около 30%. За бизнес потребителите са предвидени възможности като вградено BitLocker криптиране.


http://pocketnow.com/windows-phone/exclusive-windows-phone-8-detailed

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино