Станишев иска от Цацаров да повдигне обвинение или да прекрати делото му

Станишев иска от Цацаров да повдигне обвинение или да прекрати делото му
Станишев иска да изчисти името си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска от главния прокурор Сотир Цацаров в официално писмо до него прокуратурата да вземе отношение по повод проточилото се следствено дело за загуба на секретни документи. Това съобщиха от пресцентъра на БСП за бТВ.

"Липсата на ясна позиция дава възможност за публични манипулации и спекулации по темата. Убеден съм, че е важно да има решение по повод цитирания казус. Обществото има право да научи истината. Аз също имам право да изчистя името си. Надявам се да предприемете необходимите действия прокуратурата или да повдигне обвинение, или да се откаже официално от такова", казва в писмото си Сергей Станишев.

Лидерът на БСП допълва и че е внесъл необходимото искане в Софийски градски съд - възможност, която дават разпоредбите на НПК за разглеждане на дела в съда по искане на обвиняемия.

Въпросното следствие е по повод секретни материали от ДАНС, за които се твърди, че са изчезнали от кабинета на Станишев. Разследването започна малко след идването на ГЕРБ на власт.

#Сергей Станишев #Сотир Цараров #ДАНС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници