Samsung Galaxy Gear с ексклузивна премиера от Vivacom

Samsung Galaxy Gear с ексклузивна премиера от Vivacom
A A+ A++ A

До края на ноември умния часовник Samsung Galaxy Gear ще се предлага ексклузивно в магазините от Vivacom, стана ясно на представянето на джаджата, на което присъства и регионалния мениджър на Samsung Крис Чънг. Устройството попада в набиращата популярност категория на интелигентна електроника, която може да се носи като част от облеклото. Предлага 1,63" Super AMOLED дисплей с резолюция 320 х 320 пиксела, което обещава видимост дори и под директна светлина, а теглото от 73,8 г и дебелината от 11,1 мм всъщност го правят подходящо и за по-малки ръце.

Джаджата залага на едноядрен процесор с честота 800 MHz, който е допълнен от 512МВ и 4GB вградена памет. Това изглежда повече от достатъчно за подобно устройство, още повече че батерията е с капацитет 312 mAh и по-мощен хардуер би съкратил значително времето за автономна работа, което в момента е около 24 часа в зависимост от употребата. Galaxy Gear е с водоустойчив корпус и разполага с каишка, в която е вградена 1.9МР камера с BSI сензор и автофокус, която може да записва 720р видео. Налице са акселерометър и жироскоп, а връзката със смартфон или таблет става чрез Bluetooth 4.0. Интересно е, че става и за провеждането на разговори благодарение на вградените в закопчалката микрофон и високоговорител.

Galaxy Gear се свързва с Galaxy Note 3 или Galaxy Tab 10.1 (2014), но след ъпдейт до Android 4.3 ще e съвместим още с Galaxy S4, Galaxy S III и Note II. Обновяването вече достигна до Galaxy S4 в Германия и скоро ще се появи и на други пазари. В допълнение компанията обещава съвместната работа на часовника да е възможна и с Galaxy S4 mini, S4 Active, Mega 5.8, Mega 6.3 и S4 zoom, които от края на този месец ще започнат да получават отделен софтуерен ъпдейт.

По-интересни са софтуерните възможности и интеграцията с другите мобилни продукти на Samsung. Galaxy Gear на практика е аксесоар, който може да разчита на свързаното с него устройство, за да показва нотификации за входящи събития, управлява възпроизвеждането на музика и др. Вградените приложения включват педометър, функция за откриване на часовника или на свързаното с него устройство, възможност за гласови бележки и за управление чрез глас чрез S Voice, хронометър и таймер. Има и функция за спешни случаи, която изпраща позицията на потребителя към предварително указан контакт. С джаджата ще са съвместими и други приложения, които се инсталират чрез специален мениджър в телефона.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино