Canalys: Apple е на път да повтори грешките си от преди 20 години

Canalys: Apple е на път да повтори грешките си от преди 20 години
A A+ A++ A

Според агенцията Canalys, Apple е на път да повтори всички грешки, които компанията от Купертино допусна преди 20 години по време на войната между Windows и Mac и които почти я доведоха до фалит. Според изпълнителния директор на Canalys Стив Брейзър проблемът е най-вече в ценовата политика на Apple при таблетите. Проучванията на Canalys от доста време насам показват, че именно таблетите ще заемат основния дял при продажбите на компютри през следващите години, а още през четвъртото тримесечие на тази година ще задминат по доставки лаптопите.

В същото време според Брейзър Apple не успява да се адаптира към променящия се пазар най-вече в ценово отношение. Според проучванията на Canalys вече има сериозни сигнали, че към края на годината ще се появят сериозни нереализирани складови наличности при евтините таблети, които в същото време заемат все по-голям пазарен дял и постепенно изтласкват върховите модели, където е силата на Apple.

От Canalys подчертават, че ценовата политика на Apple в случая може да им изиграе изключително лоша шега като се има предвид, че новото издание на iPad mini ще е по-скъпо от своя предшественик, а старият модел е намален само с 30 долара и все още е драстично по-скъп от конкуренцията с Android. Брейзър също така подчертава, че големите търговски вериги все повече се ориентират към нискобюджетни устройства, което автоматично изключва продуктите на Apple, които по този начин губят най-широката публика.

http://www.channelregister.co.uk/2013/10/23/apple_repearts_mistakes/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници