Настаняват "русия ангел" в кризисен център

Настаняват "русия ангел" в кризисен център
"Русият ангел" е прозвището, с което малкото момиче стана известно не само у нас и в съседна Гърция, но и в цяла Европа, където историята й прикова вниманието на хората. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ние ще подкрепим Мария като вероятно ще я настаним в кризисен център или в център от семеен тип“, заяви директорката на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Стара Загора, Яна Канева.

След обстоен анализ ще бъдат предприети мерки за закрила на детето, като вероятно то ще бъде дадено в приемно семейство.

"Ние започнахме по най-бързия начин проверка, изследва се родителския капацитет, цялата семейна обстановка", посочи Канева.

"Русият ангел" е прозвището, с което малкото момиче стана известно не само у нас и в съседна Гърция, но и в цяла Европа, където историята й прикова вниманието на хората.

В ромския квартал на град Николаево настанала истинска паника, след като станало ясно, че снимките на Мария от Гърция са на детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал.

Семейството живее изключително бедно в една стая. Братът на Мария – Исус сподели, че майка му разказала, че когато били в Гърция, нямали пари как да се приберат и затова оставили Мария.

Според един от съседите, майката е получила 500 лв., но според други, не е взела пари за детето.

Родителите са били разпитани в районното управление на МВР в Гурково.

#Сашка Русева #Мария #Гърция #България #русия ангел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници