Станишев няма проблем да се откаже от имунитета си

Станишев няма проблем да се откаже от имунитета си
"Искането на главния прокурор за сваляне на депутатския ми имунитет е във връзка с изпратеното от мен писмо преди дни", посочи Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма никакъв проблем да се откажа от имунитета си“, заяви председателят на БСП, Сергей Станишев, във връзка с искането на главния прокурор Сотир Цацаров, да му бъде свален депутатския имунитет.

"Искането на главния прокурор за сваляне на депутатския ми имунитет е във връзка с изпратеното от мен писмо преди дни, в което поисках от главния прокурор ръководената от него институция да вземе отношение по повод проточилото се следствено дело за загуба на секретни документи“, обясни Станишев.

"Липсата на ясна позиция дава възможност за публични манипулации и спекулации по темата. Убеден съм, че е важно да има решение по повод цитирания казус. Обществото има право да научи истината. Аз също имам право да изчистя името си. Надявам се да предприемете необходимите действия прокуратурата или да повдигне обвинение, или да се откаже официално от такова", написа Станишев в писмото си.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Сергей Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него, предава БГНЕС.

#Сергей Станишев #Сотир Цацаров #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници