Полицията няма място в университетите, категоричен е Лазаров

Полицията няма място в университетите, категоричен е Лазаров
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Полицията няма място в университетите, МВР и Държавна сигурност отдавна излязоха от там. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в коментар на осигуряването на реда по време окупацията на Ректората на Софийския университет.

„МВР може да се намесва само ако има сигнал за извършено престъпление. До момента няма такова”, категоричен бе Лазаров в интервю за държавната телевизия във вторник.

Той обясни, че при извършено нарушение има установен ред за действие - сезира се прокуратурата и МВР. „Това си е тяхна работа – ще учат ли или не. А Това кой ги провокира, си е техен проблем. Това не е проблем на МВР”, посочи още Светлозар Лазаров. След опита на участници от т. нар. контрапротести да атакуват сградата на Ректората и да пробият блокадата.

„От самото начало на протестите се очертава тенденция да се акцентира на хора с прякори. Някои от тях са забелязвани на някои протести, но не винаги. Не бива да слагаме знак за равенство между хората с прякори и протеста”, смята Светлозар Лазаров.

Припомняме, че по обяд в неделя в двора на Софийския университет нахлу група от младежи, част от които бяха с бръснати глави, които започнаха да блъскат по затворените врати на сградата и да късат плакатите с надпис „Окупация”, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков и Бисер Миланов – Петното.

#МВР #Ректорат #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници