Финансовите резултати на Apple отново надминаха очакванията на анализаторите

Финансовите резултати на Apple отново надминаха очакванията на анализаторите
A A+ A++ A

Apple обяви финансовите резултати от дейността си за третото тримесечие на годината и те за пореден път надминаха очакванията на анализаторите. Компанията е отчела 37,5 милиарда долара приходи за периода, което е с 4% ръст на годишна база. За сравнение предварителните прогнози на пазара бяха за 36,8 милиарда долара. Чистите приходи за тримесечието обаче са спаднали и възлизат на 7,5 милиарда долара.

Както обикновено, най-много приходи компанията регистрира от iPhone, от който са продадени 33,8 милиона броя. Продажбите на iPad са се увеличили минимално ─ от 14 милиона до 14,1 милиона броя, докато при компютрите компанията отчита спад от 4,9 милиона на 4,6 милиона броя. Apple е изплатила 7,8 милиона долара на акционерите на компанията чрез дивиденти и обратно изкупуване на акции.

Анализаторите обаче останаха разочаровани от резултатите и особено от представянето в Китай, където приходите са се увеличили едва с 6%, въпреки че едновременно със световната им премиера и там започнаха продажбите на новите модели iPhone.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници