Държавата да се разплати с болниците, настояват от Лекарския съюз

Държавата да се разплати с болниците, настояват от Лекарския съюз
БЛС би приел само ясен текст, в който е записано колко плаща сега НЗОК, колко ще заплати след това, заяви председателят на сдружението, Цветан Райчинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Държавата трябва да преизчисли вноските, които дължи, вместо да дава 80% от дължимото на болниците“, заяви председателят на Българския лекарски съюз, Цветан Райчинов.

Райчинов смята, че държавата не осъществява своите задължения по здравното осигуряване, тъй като от деветте категории за здравни вноски тя плаща само за две – за пенсионерите и децата, предава БГНЕС.

„Сезирана е прокуратурата за извършване на престъпление, защото по този начин Касата превишава правомощията си“, добави Райчинов.

БЛС би приел само ясен текст, в който е записано колко плаща сега НЗОК, колко ще заплати след това, заяви председателят на сдружението.

От лекарския съюз настояват да им бъдат изплатени и лихвите по просрочените суми, като към момента са преведени 80% от сумите на всички болници с изключение на 9-те, отказали да подпишат анекса.

От БЛС не са съгласни и с Бюджета за 2014 г.

„Необходими са поне още 100 млн. лева, за да се покрият дефицитите от тази година и да се гарантират разходите за следващата“, посочи Райчинов и добави, че за да се нормализира положението са необходими допълнителни 500 млн. лв.

#Български лекарски съюз #Цветан Райчинов #болници #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино