Барети предотвратиха конфликт между два "клана" в Долна баня

Барети предотвратиха конфликт между два "клана" в Долна баня
Откри и иззети са автомат „Калашников" със сгъваем приклад и три пълнителя със заредени в тях 77 патрона. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Спешната специализирана операция на служители на ГД „Национална полиция", ОДМВР – София и СОБТ е разпоредена, за да се предотврати саморазправа между две враждуващи фамилии.

Тя е съгласувана с ръководството на Върховна касационна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на разследването е установено, че конфликтът между двата „клана", живеещи в Долна баня,  траел повече от две години. Всяка от фамилиите имала тартор – на едната – 52-годишен мъж, известен като Графа, на другата – двама братя на 47 и 49 години.

През това време е имало регистрирани поредица от сбивания, нападения и заплахи за саморазправа, за което полицията е съставяла предупредителни протоколи.  Същевременно са проверени и сигнали за кражби на огнестрелни оръжия, извършени на територията на Костенец и Долна баня. На базата на информацията криминалистите извършили анализ и планирали полицейската операция, утвърдена от главния секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров.

Операцията е проведена на 30 октомври с участието и на служители от дирекция „Специализирани полицейски сили".  В хода й са извършени обиски и претърсвания на няколко адреса.

Откри и иззети са автомат „Калашников" със сгъваем приклад и три пълнителя със заредени в тях 77 патрона, гладкоцевна пушка – тип помпа, пистолет „Валтер" и ловна пушка. Иззети са и голям брой боеприпаси -  18 ловни, 51 бойни и 10 флоберкови патрона.  По случая е образувано досъдебно производство.

В ареста, в рамките на 24 часа, са задържани В.Б. /24 г./-криминално проявен и осъждан, В.Б. /26 г./и три жени – Т.Б. /54 г./,  С.С. /26 г./ и И.И. /49 г./. Нито един от задържаните няма разрешително за оръжие. Продължава издирването на  А.Б. /52 г./, криминално проявен от Долна баня.

#Долна Баня #МВР #ГД „Национална полиция" #СОБТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници