Лисици се разхождат по улиците на видинско село

Лисици се разхождат по улиците на видинско село
Лисиците живеят в изоставените къщи в селото. Във Върбово има около 80 къщи, като половината от тях са изоставени.Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Лисици се разхождат по улиците на село Върбово, община Чупрене, Област Видин и това е от няколко години, съобщи кметският наместник на населеното място Матилда Матеева Радио “Фокус”- Видин.

Матеева обясни, че в края на деня, щом се здрачи и по улиците, може да се види как притичват лисиците. Хората вече не се плашат от тях.

"Не нападат домашните птици, което притесняваше населението на Върбово. Не знам как си намират храна, но не посягат на кокошките ни", обясни Матеева.

Лисиците живеят в изоставените къщи в селото. Във Върбово има около 80 къщи, като половината от тях са изоставени.

"Там където аз живея, в съседство има изоставена плевня. Там се завъдиха лисици, това лято имаше и малки лисичета, които сигурно вече се разхождат по улиците ни", обясни кметският наместник.

Матеева посочи, че е разговаряла с местната ловна дружинка, но са й обяснили, че не може да се стреля с ловно оръжие в населено място.

"За това и лисиците се разхождат спокойно из селото ни. През зимата нямаме нападения на вълци и чакали, не слизат до селото", допълни кметският наместник.

#Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници