Алфа Рисърч: Доверието към правителството е под критичните 20%

Алфа Рисърч: Доверието към правителството е под критичните 20%
Рейтингът на президент, главен прокурор, национален омбудсман тръгва надолу. Снимка: bashiiankova.blog.bg
A A+ A++ A

Доверието към правителството пада под критичните 20 на сто, а ножицата между позитивните и негативните и оценки за развитието на страната се разтваря до три към едно (16%:48%), сочи анализ на обществените нагласи през месец октомври, направен въз основа на регулярното национално представително проучване на Социологическа агенция Алфа Рисърч.

БСП и ГЕРБ застават на практически равни позиции в пътя си надолу – съответно 16.9% и 16.5%. Реформаторският блок също отстъпва от равнището, от които стартира и стига до 6.4%, следван от по-ниския като потенциал, но по-мобилизиран вот за ДПС (6.1%). Единственият печеливш от сегашната ситуация на ескалираща криза е Атака, чийто рейтинг, макар и бавно, започва да пълзи нагоре. Нараства убедеността на мнозинството от анкетираните, че най-добрият изход в настоящата ситуация са предсрочните избори (78%).

Рейтингът на президент, главен прокурор, национален омбудсман тръгва надолу. Конституционният съд, чийто рейтинг бе измерен за първи път, стартира с критичната и вероятно без аналог за подобна основополагаща институция подкрепа от 12%.

#доверие #правителство #БСП #ГЕРБ #ДПС #Атака #Конституционен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници