Основател на Microsoft призова за разделяне на компанията на две

Основател на Microsoft призова за разделяне на компанията на две
A A+ A++ A

Пол Алън, който е един от основателите на Microsoft, призова за разделяне на компанията на две. Алън се оттегли официално от Microsoft още през 1982 г., но чрез своя личен инвестиционен фонд Vulcan Capital все още притежава значителен дял от Microsoft. В навечерието на избора на нов изпълнителен директор именно ръководството на Vulcan Capital взе отношение по темата в интервю на управителя Пол Гафари през Financial Times.

Според Гафари Пол Алън е "заинтригуван и силно заинтересован" от бъдещите промени във фирмата. Предложението на Vulcan Capital ще е компанията да се разцепи на две независими структури, като едната ще се занимава с основните бизнес приложения, операционни системи и облачни услуги, а втората ще поеме развитието на потребителските продукти като Xbox и Windows Phone. Според Гафари това ще помогне на Microsoft да се концентрира върху бизнесориентираните си продукти, които и в момента генерират основните приходи, без да се разсейва със странични дейности като геймърската платформа и мобилните продукти.

Vulcan Capital също така ще настоява на общото събрание да бъдат избрани двама изпълнителни директори, които да наследят Стив Балмър, като единият да се концентрира върху облачните услуги и бизнес приложенията, а вторият - върху потребителските продукти.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/32a96336-4254-11e3-8350-00144feabdc0.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници