България е четвърта в Европа по развитие на зимен туризъм

България е четвърта в Европа по развитие на зимен туризъм
България е на 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа, заяви заместник-министър Ботев. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

„България е на 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа, заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор Туризъм, Бранимир Ботев на среща със световните медии по време на изложението World Travel Market в Лондон, съобщиха от икономическото ни ведомство.

През изминалия зимен сезон страната ни е посетена от над 1 млн. туристи, което е ръст от 8,2%. Очакванията са тази положителна тенденция да се запази и през сезон 2013-2014. "Летният сезон също беше успешен за България. За периода юни-август 2013 страната ни е посетена от над 3,5 млн. туристи, което е ръст от 5,4%", посочи заместник-министър Ботев. Най-голям е броят на туристите, посетили България през летния сезон, от: Русия, Германия, Румъния, Гърция, Украйна, Великобритания.

"Британските туристи високо ценят възможностите за алтернативен туризъм, които България предлага в комбинация с добра храна и висококачествено вино. Страната ни е целогодишна атрактивна дестинация, като само за летния сезон на 2013 г. е посетена от над 140 000 британски туристи", посочи заместник-министър Ботев. Българските вина впечатлиха и водещи британски журналисти, които участваха с дегустацията, водена от известния сомелиер Любомир Стоянов.

Напитките бяха подбрани така, че да представят отделните български винарски региони и типично българските сортове като: карловски мискет, димят, рубин, марвуд и други.

#Бранимир Ботев #Любомир Стоянов #Русия #Германия #Румъния #Гърция #Украйна #Великобритания #димят #рубин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници