България е защитила проект за второ газово хранилище

България е защитила проект за второ газово хранилище
България е защитила проект за изграждане на ново газово хранилище. Снимка: www.bulgartransgaz.bg
A A+ A++ A

България е защитила проект за изграждане на ново газово хранилище. Страната ни е успяла да защити още 11 енергийни проекта по новия финансов инструмент на ЕС "Свързана Европа" (Connecting Europe), обяви в сряда министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той обясни, че това е особен успех за страната ни, защото по този начин части от енергийната ни инфраструктура ще могат по лесно да бъдат проектирани и да получат финансиране, предаде 3e-news.net.

Средства се очаква да бъдат отпуснати и за разширението на газовото хранилище в Чирен. Досега у нас като проект за второ газово хранилище се приемаше, че може да бъде газовото находище в Галата. "Надявам се парите за всички тези проекти да бъдат достатъчно, но занапред ще искаме и допълнително финансиране", обясни още Стойнев.

Турската страна вече има сериозен интерес да изгради газопровод към България, каза още енергийният министър. Той ще има среща с турския си колега в следващите месеци, като целта е възможно най-скоро да започне изграждането на този газопровод.

#Драгомир Стойнев #газохранилище #финансиране #България #Турция #страната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници