През 2014 г. Samsung ще има телефони с резолюция на екрана 2560 x 1440 пиксела

През 2014 г. Samsung ще има телефони с резолюция на екрана 2560 x 1440 пиксела
A A+ A++ A

По време на втората в историята среща с инвеститори и пазарни анализатори на Samsung, която се проведе днес, компанията разкри някои интересни детайли за плановете си за развитие. От тях става ясно, че през следващата година върховите смартфони на корейците ще са снабдени с дисплеи с резолюция 2560 x 1440 пиксела. Обещано беше създаването на AMOLED панели с пикселна гъстота от 560 ppi, което в комбинация със споменатата резолюция ни кара да очакваме екраните да са с диагонал 5,2". Разбира се, Samsung няма намерение да спре дотук и през 2015 година се кани да пусне мобилни екрани с резолюция Ultra HD (3840 x 2160 пиксела).

На събитието стана ясно, че през тази година Samsung се кани да достави над 100 милиона броя от моделите в сериите Galaxy S и Galaxy Note, а по-отношение на бъдещето компанията очаква устройствата с гъвкави дисплеи и електрониката, която се носи, да бъдат сред основните фактори за растеж. Samsung казва, че държи 33% от всички патенти за гъвкави дисплеи, така че, ако тази технология се наложи, тя ще има значителна преднина през конкурентите. Такива джаджи обаче не се очакват много скоро и ще трябва да почакаме 1-2 години.

Сред другите области за ръст и увеличаване на приходите компанията посочва сегмента на премиум телефоните, LTE технологиите и на таблетите с диагонал на екрана над 10". Samsung разкри и планове за разработката на 16МР сензор за камери през следващата година и 20МР през 2015 г., а освен това потвърди намеренията си за създаване на 64-битов ARM процесор, който ще е със собствен дизайн, с което компанията ще се присъедини към Qualcomm и Apple, които също разработват чипове със собствен дизайн.

http://aod.teletogether.com/sec/20131106/eng_view.asp

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници