Pebble вече поддържа Notification Center в iOS 7, дава повече опции за разработчици

Pebble вече поддържа Notification Center в iOS 7, дава повече опции за разработчици
A A+ A++ A

Pebble обеща да сподели важни новини за потребителите на часовника Pebble и авторите на приложения и компанията удържа на думата си. Анонсираните промени са важни и допълнително разширяват функционалността на джаджата, която успя да ни впечатли, когато я тествахме. На първо място се подобрява значително съвместимостта с iOS и след ъпдейт на софтуера му, устройството получава нативна поддръжка за Notification Center в iOS 7 и ще показва известията (от всички приложения, които са активирани в Notification Center) веднага щом се получат в телефона.

Много промени има и в SDK 2.0 за създаване на софтуер за часовника и за интегрирането на поддръжка за него в готови приложения. Благодарение на ново API за достъп до акселерометъра Pebble може да осигури ценна информация за физическата ви активност, която да се използва във фитнес приложения, а чрез нова функционалност в устройството ще може да се съхранява информацията за няколко часа - това е полезно ако решите да оставите телефона си вкъщи, когато излезете да спортувате. Това консумира повече енергия, но според компанията в такъв режим батерията ще стигне за ден. Часовникът вече разпознава и потупване върху корпуса, което може да се използва от авторите на софтуер, за да добавят виртуален бутон към интерфейса.

Pebble добавя и нов Javascript API, който ще направи готовите приложения съвместими едновременно с Android и iOS само с вмъкването на няколко реда код. Това ще улесни значително и авторите на софтуер, които ще могат да инструктират Pebble директно да изтегля уеб информация без да се налага стартирането на междинен сървър в телефона, който да обработва заявките. SDK 2.0 включва поддръжка за двупосочна Bluetooth комуникация между часовника и телефона и постоянна памет в Pebble за всяко приложение.

Pebble анонсира и партньорство с Yelp, Foursquare и GoPro. Последното ще позволи контрола на екшън камерата директно от китката, а първите две дават възможност за чекиране в различни локации и показване на списък с препоръчани места в близост без изваждане на телефона от джоба. Засега не е ясно кога ще станат достъпни приложенията, но компанията се надява да ги пусне до края на годината, заедно с финалната версия на SDK 2.0. Устройството вече се използва от 190 000 потребители, а следващите стъпки за компанията включват улесняване на изтеглянето на приложения чрез създаването на специален магазин за софтуер, в който платените заглавия ще имат важна роля.

Напомняме, че имате шанс да спечелите Pebble като до 20 декември направите поръчка през Mobile Bulgaria.

https://blog.getpebble.com/2013/11/06/introducing-ios-7-notifications-and-pebble-sdk-2-0/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници