През третото тримесечие са продадени 250 милиона смартфона

През третото тримесечие са продадени 250 милиона смартфона
A A+ A++ A

Според данни на Canalys през третото тримесечие на годината почти половината от продадените смартфони носят логото само на две компании ─ Apple и Samsung. Това изглежда обаче не е достатъчно, защото двете компании дори получават по-голямата част от печалбите на пазара за смартфони. Ако си спомняте, по-рано е ставало дума, че освен Apple и Samsung останалите производители на пазара за смартфони или са на загуба, или нямат печалба.

Според доклада през третото тримесечие на годината са били продадени почти 250 милиона смартфона, което е с 44% повече, отколкото година по-рано. Android и iOS могат да се похвалят с умерено увеличение на пазарния дял, но Microsoft са тези, които наистина имат повод за празнуване, тъй като Windows Phone отчита ръст на пазарния си дял с цели 4%. Увеличението на продажбите на западните пазари обаче все повече се забавя.

В същото време разширеният китайски пазар, включващ Китай, Хонконг и Тайван, отчита най-висок ръст и 100 милиона продадени устройства. Най-малко смартфони са продадени в Южна Америка - 19 милиона броя, но дори и те са с 59% повече, което пък прави континента втори по ръст на пазара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници