Android 4.4 включва нова виртуална машина

Android 4.4 включва нова виртуална машина
A A+ A++ A

Едно от малко известните допълнения в Android 4.4 може да се окаже особено интересно, тъй като може да има по-важна роля в следващите версии на платформата. Google работи по създаването на наследник на виртуалната машина Dalvik, която в момента се занимава с изпълнението на приложенията в Android. Нарича се ART (от Android Runtime) и негова експериментална версия вече може да се открие в Android 4.4. Тъй като разработката все още не е готова за масова употреба, тя трябва да се активира изрично от менюто с опции за разработчици.

ART носи драстична промяна в начина, по който Android изпълнява приложенията, и като цяло те се зареждат по-бързо, реагират по-пъргаво и натоварват по-малко процесора на устройството, което на свой ред може да подобри живота на батерията. Като минус могат да се посочат по-бавното инсталиране на приложенията и увеличеното място, което заемат. Според Android Police, Google е разработвала ART в пълна секретност през последните две години и изглежда компанията вече е готова да покаже резултатите от работата си.

http://www.androidpolice.com/2013/11/06/meet-art-part-1-the-new-super-fast-android-runtime-google-has-been-working-on-in-secret-for-over-2-years-debuts-in-kitkat/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници