КНСБ виждат опит за промяна на бюджетната философия

КНСБ виждат опит за промяна на бюджетната философия
Димитров посочи, че от КНСБ са предложили допълнителни мерки за събираемостта, като криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В Бюджет-2014 виждаме опит, макар и плах, за промяна на бюджетната философия, опит за максимално използване на възможностите“, заяви президентът на КНСБ, Пламен Димитров, на разглеждането на законопроекта за държавния бюджет за следващата година.

Дебатите се проведоха на съвместно заседание на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическата политика и туризъм, предава „Фокус”.

„Сам по себе си той няма да доведе до значими промени в БВП. Подоходната политика има нужда от доста ревизия, тя се ограничава само до увеличаване на минималната работна заплата”, отбеляза Димитров.

„Виждаме липса на политика по доходите. Няма предвидено увеличение на парите на работещите в администрацията. Има възможност за диференцирана политика. Има министерства, които могат да направят оптимизация на персонала и оттам да осигурят ресурси. Приходните агенции и тези, които имат контролни функции, трябва да бъдат изключени от каквито и да било оптимизации и съкращения”, каза още Пламен Димитров.

„Приходите, заложени в бюджета, са постижими – макар и с доста напрежение, особено на Агенция „Митници”, заяви той.

Димитров посочи, че от КНСБ са предложили допълнителни мерки за събираемостта, като криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски.

„Подкрепяме увеличението на годишната квота за ваучери. Изключително сериозен е въпросът с държавните предприятия. Не виждаме необходимата ясна визия за реформа в енергетиката. 2,8 млрд. лв. задължения на НЕК е бомба, която може да гръмне в първите дни на зимата”, коментира президентът на КНСБ, Пламен Димитров.

#КНСБ #Пламен Димитров #Бюджет 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници