Недостатъчно средства в Бюджет-2014 за съдебната власт

Недостатъчно средства в Бюджет-2014 за съдебната власт
„В проекта на ВСС няма излишество, само действия, които са продиктувани от норми на закони на съдебната власт”, добави Кожарев. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

„С тези средства за следващата година съдебната власт няма как да съществува нормално“, заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси към Висшия съдебен съвет, Михаил Кожарев.

Кожарев направи коментара на съвместното заседание на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическата политика и туризъм за Бюджет-2014, предава „Фокус”.

„Народното събрание да направи така, че да не се приема априори предложения проект за бюджет на Министерски съвет. Разходната бюджет е предложена в размер на 434 млн. лв., което е със сто милиона лева по-малко от предложението на ВСС. В това няма нищо лошо, ако не бяха няколко обстоятелства“, посочи Кожарев.

„Най-вече това, че за персонал Министерски съвет дава 381 млн. лв., а за 2012 г. са били предвидени 380 млн. лв., при положение, че бе налице старият размер на осигурителния праг. Само с този нов праг ще трябват 6 млн. лв., които не са в проекта на Министерски съвет”, отбеляза председателят на Комисията по бюджет и финанси към ВСС.

„В проекта на ВСС няма излишество, само действия, които са продиктувани от норми на закони на съдебната власт”, добави Кожарев.

#Бюджет-2014 #Михаил Кожарев #съдебна власт #Министерство на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници