Microsoft Office Web Apps все повече се приближават до възможностите на Google Docs

Microsoft Office Web Apps все повече се приближават до възможностите на Google Docs
A A+ A++ A

По-рано тази година от Microsoft обещаха, че уеб базираните приложения Office Web Apps ще позволяват редактиране на един и същи документ от много хора, подобно на Google Drive. От обещанието изминаха пет месеца, но изглежда компанията е готова най-сетне с това разширение на възможностите на приложенията. А дори и да редактирате един документ, докато нямате интернет връзка, промените ще се синхронизират веднага, когато такава се появи.

За редакцията на файлове в Word и Excel изглежда няма ограничение колко души наведнъж могат да ги редактират, но за PowerPoint ограничението е 20 души. Подобно на Google Drive в Office Web Apps ще има списък на потребителите, които редактират документа, а курсорът на всеки от тях ще е маркиран в различен цвят, за да виждате коя част на документа обработват.

От Microsoft са предвидили и други промени по работата на приложенията. Word вече позволява намирането и замяната на една дума с друга, както и добавянето на глава и в документите. В Excel потребителите вече имат възможност да местят и пренареждат страниците в един документ. PowerPoint пък ще позволява преоразмеряване на снимки директно в приложението.

http://blogs.office.com/b/office365tech/archive/2013/11/06/collaboration-just-got-easier-real-time-co-authoring-now-available-in-microsoft-office-web-apps.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино