Кметът на Карлово плаши мюфтията с революция, заради Куршум джамия

Кметът на Карлово плаши мюфтията с революция, заради Куршум джамия
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов поиска Главния мюфтия на Мюсюлманското вероизповедание Мустафа Хаджи да оттегли съдебния си иск за придобиване на бившата Куршум джамия. Снимка: Марица
A A+ A++ A

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов поиска Главния мюфтия на Мюсюлманското вероизповедание Мустафа Хаджи да оттегли съдебния си иск за придобиване на бившата Куршум джамия в Карлово и прилежещите и площи. Той направи това в Отворено писмо, цитирано от "Марица".

“Отправям този апел към Вас, защото вярваме, че вместо да издигаме огради, е по-правилно да строим мостове между различните вероизповедания в Карлово, както е било досега. Защото съдебните дела е възможно да продължат с години, а през това време хората с различни вероизповедания в Карлово изкуствено да бъдат настройвани едни срещу други“, твърди Кабаиванов.

Според него, този събеден иск противопоставя хората едни срещу други.

„На карловските мюсюлмани не им необходима втора джамия. Те имат възможността спокойно да изповядват своята религия в действащата Ялъ джамия. Когато преди три години тя изгоря при пожар и финансите, предоставени от държавата, не достигнаха за нейното възстановаване, християните в Карлово събрахме пари и ги дарихме, за да може ремонтът да приключи по-бързо. И мюсюлмани от Карлово се включват в подписката срещу Вашия иск за реституция на Куршум джамия“, припомня в писмото си кметът.

„Революции са избухвали и при по-малък повод. Нека нашата толерантност не се възприема като слабост.“, настоява Емил Кабаиванов.

Вече са събрани над 10 000 подписа на граждани от Карлово, които настояват сградата на бившата Куршум джамия да остане общинска собственост.

 

#Карлово #Емил Кабаиванов #Мустафа Хаджи #Кабаиванов #джамия #Куршум джамия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници