Салахедин остава в ареста, признава че е нападнал Виктория

Салахедин остава в ареста, признава че е нападнал Виктория
Аладин си спомнил как продавачката в магазина отправила обиди по негов адрес, което провокирало и нападението срещу нея. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Признавам всичко, което съм извършил. Аз не исках да избягам в Гърция, но Алекс ме убеди. Каза ми, че ще ми намерят фалшива карта, за да избягам в Европа, но аз знаех, че имат моите отпечатъци и ще ме намерят“, заяви алжирецът Салахедин бин Аладин, задържан за нападението над 20-годишната Виктория Христова миналата седмица.

Аладин помоли искането на прокуратурата да бъде задържан да не бъде уважено, но Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

На заседанието е станало ясно, че по делото има приложени снимки и видеоматериали, на които ясно личи, че Аладин е извършителят на престъплението, съобщава „Фокус“.

Тъй като той няма статут на бежанец и няма постоянен адрес в България, е налице реална опасност той да се укрие, а според съда, има и вероятност да извърши друго престъпление.

Аладин си спомнил как продавачката в магазина отправила обиди по негов адрес, което провокирало и нападението срещу нея.

Алжирецът, обаче, не помнел да е нанасял каквито и да е удари на момичето.

Другият обвиняем – помагачът на Аладин, Александър Симеонов, получи няй-леката мярка за неотклонение - „подписка“.

„Моля да не уважавате искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо мен. Невероятно много съжалявам, но това което направих, го направих под натиск и заплахи. Отговарях на всички призовки и обаждания и напълно съдействах на разследващите власти”, заяви Симеонов на заседнието.

Салахедин бин Аладин е обвинен в кражба и опит за убийство.

#Салахедин бин Аладин #Александър Симеонов #опит за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино