Apple иска още 380 милиона долара от Samsung

Apple иска още 380 милиона долара от Samsung
A A+ A++ A

Съдията Луси Кох, която водеше делото на Apple срещу Samsung, в крайна сметка отсъди корейската компания да плати само 450,5 милиона долара от 1,05 милиарда, които Apple искаха първоначално. На преразглеждането! на делото Apple искат допълнителни 380 милиона долара, които включват 114 милиона от изгубени печалби, 231 милиона печалба за Samsung и 35 милиона такси за ползване на патентите. Според изчисленията на Apple те биха продали допълнителни 360 000 устройства, ако Samsung не са пуснали на пазара алтернативни, използващи патентите на американската компания.

Според Apple Samsung са продали общо 10,7 милиона броя устройства, които нарушават техните патенти, които са донесли за корейците 3,5 милиарда приходи. Според адвоката на Apple обвинителите разполагат с документ на Samsung, който доказва тези твърдения. Samsung, разбира се, смята, че Apple искат твърде висока сума, която не отговаря на реалността. За момента от Samsung твърдят, че сумата, която Apple трябва да получи, е около 53 милиона долара, които представляват 52,7 милиона долара от печалбите на Samsung и 28 452 долара обезщетение за използваните патенти.

Очаква се делото да продължи шест дни, като в момента са поставени на карта дори и парите, които бяха отсъдени от Луси Кох в полза на Apple. Към момента по-голямата част от устройствата, за които Apple твърди, че Samsung нарушава патенти на американската компания, вече не се продават.

http://news.cnet.com/8301-13579_3-57612159-37/apple-demands-$380m-in-patent-trial-but-samsung-wants-to-pay-$52m/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници