Великотърновската болница с най-тежките нарушения в страната

Великотърновската болница с най-тежките нарушения в страната
„След като приключат проверките ще видим дали имаме достатъчно основания да сезираме и други органи, които да проверят болницата", посочи министър Андреева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Великотърновската болница е болницата с най-тежки нарушения в България“, заяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на посещението си във Велико Търново.

Андреева посочи, че са били установени редица нарушения, касаещи провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки, които трябва да бъдат изчистени от новото ръководство.

Тя заяви, че почти никое от изискванията на този закон не е спасено, а лечебното заведение е било проверено от Инспектората и Сметната палата.

Въз основа на тази проверка е била сезирана Държавната финансова инспекция, чиито проверки текат в момента.

„След като приключат проверките ще видим дали имаме достатъчно основания да сезираме и други органи, които да проверят болницата. При тежък конфликт на интереси, при неспазване на закона, може би това е болницата с най-тежки нарушения в България”, отбеляза министър Андреева.

Тя посочи, че при изготвянето на бюджета за следващата година МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” ще е една от приоритетни те болници, като ще бъдат отпуснати средства за капиталови разходи и ремонти.

„Образът на една болница навсякъде по света са реанимацията, родилното отделение с родилна зала и неонатологичното отделение. Ако те не са по стандарта, а тук и трите не са по стандарта, просто няма какво да говорим”, каза още здравният министър.

#Велико Търново #болница #Таня Андреева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници