Сдружението на футболните привърженици: Не участваме в протести

Сдружението на футболните привърженици: Не участваме в протести
Говорителят на "синия" фен клуб, Димитър Байлов, призова привържениците на "Левски" и ЦСКА за спокойствие и разум на утрешното дерби за Купата на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националното сдружение на футболните привърженици заяви, че нямат организирано участие в никакви обществено-политически прояви, затова не могат да бъдат очерняни като хулигани.

"Образът на футболния фен се демонизира от политиците у нас", изразиха възмущението си от сдружението и добавиха, че ако фенове се появяват на демонстрации от такъв характер, това е техен личен избор като граждани, предава БГНЕС.

"Не участваме нито в протести, нито в контрапротести, нашата партия е България", заявиха категорично представители на фен клубовете на "Левски", ЦСКА, "Ботев" Пловдив, "Локомотив“ Пловдив, "Пирин" Гоце Делчев и други.

Говорителят на "синия" фен клуб, Димитър Байлов, призова привържениците на "Левски" и ЦСКА за спокойствие и разум на утрешното дерби за Купата на България.

"Не се поддавайте на никакви провокации", каза още Байлов.

Вдъхновителят на "червените", Димитър Ангелов-Дучето, изрази недоумение от решението на БСП да събере свои симпатизанти в събота на "Орлов мост", близо до Националния стадион "Васил Левски", където ще се играе именитият двубой.

Обединените фен клубове изразиха тревогата си от произвола срещу четиримата абсолютно невинни фенове на "Пирин" Гоце Делчев, които в продължение на година и пет месеца са в затвора без присъда.

Двама от тях вече са освободени от апелативния съд, но другите двама засега остават зад решетките.

"Правозащитните организации у нас се интересуват само от малцинствата, другите граждани са без значение", заяви председателят на националното сдружение, Елена Ваташка.

#"Левски" #ЦСКА #"Ботев" Пловдив #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници