Lenovo вече е трети по големина производител на смартфони

Lenovo вече е трети по големина производител на смартфони
A A+ A++ A

Според последните данни на Gartner Lenovo са успели да достигнат третото място при производителите на смартфони в глобален мащаб през третото тримесечие на годината. По този начин китайският гигант е успял да задмине LG и Huawei. Пазарният дял на Lenovo при смартфоните е достигнал 5,1%, което е ръст с близо 1% спрямо същия период на миналата година.

В същото време LG са увеличили своя дял само с 0,7% - от 4,1 на 4,8%. Лидер продължава да бъде Samsung, като корейците запазват своя миналогодишен дял от 32,1%. Големият губещ през третото тримесечие е Apple. Компанията от Купертино е загубила 2,2% пазарен дял и в момента има общ дял от 12,1% в световен мащаб. Любопитното в случая с Lenovo е, че 95% от продажбите са на домашния пазар в Китай, което според Gartner не е добра новина, защото очакванията са ръстът там да се забави през 2014 г. Компанията обаче вече обяви планове за международна експанзия.

От Gartner също така коментират и спада при Apple, като отчитат, че ценовата разлика между iPhone 5s и 5c не е достатъчно голяма, за да накара потребителите в развитите пазари да се обърнат към по-евтиния модел, докато в развиващите се пазари, където няма операторски субсидии, цената на iPhone 5c продължава да е твърде висока за бюджета на местните потребители и те масово предпочитат по-стария iPhone 4s.

http://www.gartner.com/newsroom/id/2623415

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници