Боевски: Експулсирането ми е обичайна процедура

Боевски: Експулсирането ми е обичайна процедура
Бившият спортист допълни, трябва да има две решения - политическо, от министерството на правосъдието, а след това и второ от съдебната власт. Снимка: www.crimes.bg
A A+ A++ A

За себе си съм наясно с всичко. Искам, без да влизам в подробности, да повторя, че аз не съм извършил това, за което ме обвиниха. Две години не са малко време, за да обмислиш всичко. И искам да продължа напред с живота си, заяви Гълъбин Боевски в интервю за „24 часа“.

„Понеже се спекулира много с това, че съм изчезнал или че се крия, ще обясня. Всеки ден спортувам в залата, разхождам се с децата в парка, пазарувам и се опитвам да живея нормално“, обясни Боевски.

Той обясни, че във връзка с експулсирането му има много спекулации.

„ Понеже има много спекулации, нека да обясня какво означава това, като искам да уточня, че все пак не съм юрист. Има три процедури, които са предвидени. Първата е трансференция - когато две държави имат споразумение за правна помощ и осъденият се прехвърля да долежи присъдата си в родината. В началото ние поискахме такава процедура, но ни отговориха, че няма правно основание за това. И се примирих с това. Втората е екстрадиция - когато си в затвора, но имаш влязла в сила присъда в родината си, след като изтърпиш наказанието си, те връщат обратно да излежиш другата си присъда. И третата е експулсация - това е процедурата, която бе приложена в моя случай“, коментира Боевски.

Бившият спортист допълни, че трябва да има две решения - политическо, от министерството на правосъдието, а след това и второ от съдебната власт.

„Всичко зависи от местните власти и от никого другиго. Те вземат всички решения. По тази процедура има освободени над 600 човека от различни държави и аз попаднах между тях. Тази процедура бе рязко ускорена през последните месеци“, каза още Боевски.

#Гълъбин Боевски #Боевски #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино