Оранжев код в 27 области

Оранжев код в 27 области
Днес вятърът в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Оранжев код е обявен в 27 от 28-те области на страната за 7 февруари заради очакваните силен вятър, сняг и поледица, съобщиха от НИМХ.

В Благоевградска област единствено е обявен жълт код. Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност.

Валежите ще са значителни и ще се образува съществена нова снежна покривка - 20-50 см. С духащия из страната умерен и силен източен – североизточен вятър ще се образуват преспи и навявания. Пулсациите на вятъра в Източна България ще достигат и до 20-25 м/сек.

Температурите в по-голямата част от страната през деня ще остават без съществена промяна между -8° и -3°, понижавайки се в крайните югоизточни райони до 0°/-1°.

Вятърът в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време. В планините ще вали сняг, като снежната покривка ще се увеличи поне с 30-50 см, а вятърът на места ще прави непроходими преспи. Ще бъде с видимост и под 10 м.

Вятърът по билните части ще е от изток - бурен и ураганен. Температурите в слоя от 1200 м н.в. до най-високите части на Рила и Пирин около -12°, -15°.

Бурният вятър в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време.

Още сутринта по Северното Черноморие ще вали сняг, по най-южното крайбрежие все още дъжд, но бързо ще премине в сняг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници