Полицаи били „ранобуден студент“ в НХА

Полицаи били „ранобуден студент“ в НХА
Снимка: bTV
A A+ A++ A

Полицаи били студент от „Ранобудните“ в сградата на Националната художествена галерия. Телевизия bTV публикува кадри от охранителните камери, на които се вижда как униформен прилага сила на младежа.

Действието се развива на 12 ноември, когато беше големият протест и когато „Ранобудните студенти“ окупираха сградата на Народното събрание. Сблъсъци, ранени, арести, невиждано полицейско присъствие и специална операция по извеждане на депутатите от пленарната зала.

На метри от Националната художествена галерия протестиращи правят опит да спрат депутатските коли. Сава Чапанов препречва с тялото си пътя на политиците. Заради това магистърът по интелектуално право от УНСС става обект на преследване от полицията.

„Тръгнаха да ме гонят няколко човека, опитаха се да ме задържат. На мен не ми се стоеше 24 часа на пейка в РПУ-то и съответно побягнах, защото не е приятно за едно дребно нарушение да прекараш 24 часа там“, разказва той.

Студентът решава да се скрие в най-близката сграда - тази на Художествената галерия. На кадрите се вижда как Сава Чапанов е застигнат от униформен на стълбището в галерията. Полицаят започва да го бие.

„Те влязоха след мен, естествено. И почнаха да викат след мен, да ме заплашват, викаха: „Лягай долу на земята!“. Нещо от рода: „Ще те смачкам“. След като изпълних полицейското разпореждане, а именно легнах на земята, човекът, който продължаваше да сипе заплахите срещу мен, дойде, хвана ме, започна да ме води към вратата и докато ме водеше, ме удряше по гърба“, казва още младежът и признава, че ударите са били достатъчно леки, за да няма щети по тялото.

На излизане от галерията полицаят решава отново да упражни насилие над студента. Този път униформеният се опитва да скрие случката от охранителните камери.

#полиция #НХА #"Ранобудните студенти" #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници