Сигнал за бомба на самолет в Прага

Сигнал за бомба на самолет в Прага
Самолетът все още се претърсва от сапьори и полиция. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Сигнал за бомба след телефонно обаждане на психически неуравновесен човек стана причина за претърсването на самолет на германската авиокомпания „Луфтханза“ със 144 пътници на борда на международното летище в Прага.

Самолетът пристигал от Франкфурт, съобщи полицията в Прага за АФП, цитирана от БГНЕС. Сигналът бил подаден, след като чешката компания CSA получила анонимно телефонно обаждане за присъствието на терористи с бомба в самолета.

„Получихме информацията в 9,33 ч., самолетът се приземи в 10,40 ч.“, заяви говорителката на полицията Катерина Рендлова.

„Още преди приземяването полицията задържа човека, който се обади по телефона, след като откри телефона му в Пилзен. Става дума за неуравновесен човек на 34-годишна възраст“, допълни Рендлова. Полицията и сапьорите продължаваха да претърсват самолета в ранния следобед.

„Всички пътници напуснаха самолета, но в този момент все още не мога да потвърдя, че става дума за фалшив сигнал, защото проверката ще продължи още няколко часа“, заяви говорителката. „Трафикът на летище „Вацлав Хавел“ в Прага беше нарушен. След приземяването самолетът бил насочен към отдалечена част на пистата“, заяви от своя страна говорителката на летището Марика Янускова.

#Прага #самолет #Пилзен #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници