Прокуратурата няма да се самосезира за вота за Варненски митрополит

Прокуратурата няма да се самосезира за вота за Варненски митрополит
Прокуратурата няма да сезира вота за Варненски митрополит. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Районната прокуратура във Варна няма да се самосезира за купуване на гласове за избора на Варненски и Великопреславски митрополит. Говорителят на Районната прокуратура Десислава Йотова заяви, че тъй като не става дума за политически избори, няма текст, предвиден в закона по този повод.

Представители на инициативния комитет „За чистота в Българската православна църква“ заявиха, че ще упражняват граждански контрол върху процеса на избор, и настояват той да се предава пряко в ефира на една от телевизиите, а граждани да имат възможност да присъстват на гласуването, съобщава БНР.

Свещеници от Варна призовават да няма разделение в морската столица по повод предстоящия избор на митрополит и епархийските избиратели да декларират предварително, че ще гласуват по съвест в името на Бог и единството на Българската православна църква.

Припомняме, че на 23 ноември късно вечерта Св. Синод излезе с решение и касира проведения на 17 ноември избор за Варненски и Великопреславски митрополит. Решението за касирането на изборите във Варна Светият Синод е взел в пълен състав, след като е изслушал доклада на Доростолския митрополит Амвросий.

#Десислава Йотова #Св. Синод #митрополит Амвросий #Варненски митрополит #Варна #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници