Зам.-председателят на сирийската асоциация: Истинска вълна след 4-5 месеца

Зам.-председателят на сирийската асоциация: Истинска вълна след 4-5 месеца
"Притеснен съм от хората, които влизат в България", споделя д-р Насер, според когото от 12 хил. бежанци в България в момента, едва 5000 - 6000 са сирийци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Истинската голяма вълна от бежанци се очаква след 4-5 месеца, когато армията на Асад ще влезе в стълкновение с терористите и то в близост до турската граница“, заяви председателят на Асоциацията на сирийците в Пловдив и зам.-председател на националната асоциация в България, д-р Малек Насер.

Организацията има 25-годишна история и цели да изгражда добър имидж на сирийците, живеещи в страната ни, предава БГНЕС.

"Истинската бежанска вълна ще дойде в близко бъдеще", предвижда д-р Насер.

Според него, Турция може да попречи на това нашествие, ако поиска, което не е много сигурно.

Той смята, че сред мерките, които взима нашето правителство - изграждането на стената по турско-българската граница и засилената охрана по местата, откъдето трафикантите прекарват бежанците - е добра идея.

"Притеснен съм от хората, които влизат в България", споделя д-р Насер, според когото от 12 хил. бежанци в България в момента, едва 5000 - 6000 са сирийци.

"Сред останалите има престъпни елементи, има хора, воювали за "Ал Кайда“, казва д-р Насер и призова българските власти да приемат предложението на посланика на Сирия у нас асоциацията да помага с информация относно самоличността на хората, които искат политическо убежище.

Д-р Насер добави, че членове на Асоциацията посещават лагерите, помагат на сирийските бежанци и ги убеждават да се върнат в страната си.

Посолството на Сирия пък се е ангажирало бързо да оформя документите на тези, които пожелаят да се върнат и да бъдат финансово подпомогнати.

#бежанци #България #Сирия #Турция #сирийци #нелегални имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници