200 организации настояват за мерки срещу фашизма

200 организации настояват за мерки срещу фашизма
Днес в българското общество открито се проповядват и организират фашистки бдения, твърдят от НПО.Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Над 200 граждански организации в България, сред които и Хелзинкският комитет, настояват в Отворено писмо до всички институции да бъдат предприети мерки срещу ескалиращите профашистки действия от различни групи и организации в страната.

Ние сме силно притеснени и възмутени от нарастващата тенденция фашизоидни и нацистки формирования да диктуват обществения ред в страната. Днес в българското общество открито се проповядват и организират фашистки бдения, патрули, концерти и събития, които застрашават обществения мир и целостта на нацията. Целият цивилизован свят още на 10 декември 1948 г. приема Всеобщата декларация за правата на човека на ООН, която отхвърля пункт по пункт принципите, върху които е построена тоталитарната фашистка система и нейната идеология. Първият член на декларацията отрича основните стълбове на фашизма: расизма, национализма, шовинизма, тоталитаризма“, се казва в писмото.

Неправителствените организации настояват българските институции да не бездействат пред явното натрапване на етническа омраза, нетърпимост и фашистки схващания за налагане на нов ред в страната ни.

#организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници