Реформаторите предложиха план за изход от кризата

Реформаторите предложиха план за изход от кризата
Реформаторският блок предложи план от шест стъпки за изход от кризата. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Реформаторският блок предложи план от шест стъпки за изход от кризата. Сред тях са незабавна оставка на кабинета „Орешарски” и съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат, предаде btvnews.bg.

„Смятаме, че има път извън кризата, той започва с оставката на Пламен Орешарски, а не завършва с нея”, заяви председателят на ДСБ Радан Кънев. След това той посочи приемане на спешни промени в Изборния кодекс, предложени от Реформаторския блок и съобразени с международни препоръки.

На трето място, дясното обединение поставя разпускане на 42-ото Народно събрание и насрочване на нови избори, четвъртата стъпка е постигане на съгласие в следващия парламент за програма за спешни мерки за излизане от кризата.

От Реформаторския блок настояват още за обществен дебат за промени в Конституцията и „националните приоритети на България, който да положи основите на Трета българска република”.

Според Меглена Кунева, партиите от Реформаторския блок не отричат и не отхвърлят ядрената енергетика като възможност за България, но поставят условие за яснота за развитието на енергетиката и при честно състезание.

#Радан Кънев #Миглена Кунева #Народно събрание #Орешарски #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници