На патриаршеските избори са раздавани куфарчета с пари?

На патриаршеските избори са раздавани куфарчета с пари?
Варненският митрополит Кирил е получавал заплахи за живота си, твърди жена, представяща се за близка негова приятелка. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

„Варненският митрополит Кирил е получавал заплахи за живота си, а за патриаршеските избори е имало търговия с влияние чрез раздавани куфарчета с пари“, разказа пред bTV жена, която казва за себе си, че е единственият истински приятел на покойния вече Дядо Кирил, предаде btvnews.bg.

Месец преди да почине, варненският владика изпратил на въпросната жена три текстови съобщения. По телефона тя разкри съдържанието на съобщенията, а също така и факти, за които твърди, че знае от митрополит Кирил.

„Той ми написа смс: „Внимавайте, защото меките китки са обявили война...“ В следващия смс той дава отговора на кого: „Ще говорим, като се видим, Варна е апетитно място“. „Войната е обявена категорично на него, защото ние говорихме и предната вечер, когато бяхме на вечеря, ние говорихме за тази война - може да я наречем война, защото тя не датира от онази вечер или времето, за което говорим. Лично аз имам наблюдение, че тази война се изостри около патриаршеските избори, но тя е била и преди това - войната между Дядо Кирил и митрополит Николай“, обяснява жената.

#митрополит Кирил #Варна #Николай #съобщения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници