Новото ръководство превръща НДК в Мека на гьобеците

Новото ръководство превръща НДК в Мека на гьобеците
Снимка: hotnews.bg
A A+ A++ A

Министърът на културата Петър Стоянович трябва да дръпне здраво за ушите провинилите се нови шефове на Националния дворец на културата, които допуснаха вечерта на 28 ноември в легендарната зала 1 да се проведе чалга концерт по повод 12 години телевизия „Планета“, категорични са в Гражданско сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град“.

Безумното по своята арогантност и цинизъм решение на новата управа на НДК именно в дните на фестивала „Киномания 2013“ да приютят като домакин в най-голямата и представителна зала на НДК „мероприятието“ на въпросната попфолк телевизия и да проглушат с ориенталски ритми и кючеци всички етажи на този храм на изкуствата, не може и не бива да остане ненаказано, смятат от гражданското сдружение.

В зала 1 на НДК са гостували истински звезди от ранга на Хосе Карерас, Андреа Бочели, Найджъл Кенеди, Болшой Театр, Виенската филхармония с Херберт фон Караян, Боб Дилън, Стинг, Чък Кърия, Марк Нопфлър, Джон Маклафлин, Пако де Лусия, Джон Лорд, Ал ди Меола, тук сме посрещали Националния балет на Испания, Националния балет на Грузия „Сухишвили“, Английския и Шведския Кралски балет.

Очевидно членовете на новоназначения Борд на директорите на НДК имат друга, по-различна визия за развитието на Двореца и неслучайно те така любезно предоставиха възможността за изява на разсъблечени силиконови „звезди“.

Ако културният министър Стоянович като принципал на НДК не се намеси решително, Националният дворец на културата е на път да се превърне в кратки срокове в истинска Мека на попфолка, констатират с тревога майките.

На официалния интернет сайт на НДК се твърди, че Дворецът е най-големият многофункционален комплекс в Югоизточна Европа за провеждане на конгреси, културни събития и изложения, като специално се акцентира, че „НДК подкрепя българската култура като организатор и продуцент на собствени фестивали и събития”.

За съжаление, реалността е друга – новата управа на НДК, уви, предпочита да залага като приоритет на чалгата и гьобеците.

#Петър Стоянович #Националния дворец на културата #НДК #чалга #Стоянович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"