„Предизвикай София” за 10 000 лв.

„Предизвикай София” за 10 000 лв.
A A+ A++ A

8 декември е срокът, до който се приемат иновативни идеи за разрешаването на мащабен столичен проблем в конкурса „Предизвикай София“. Идеята на големия победител за развитие на столицата ще кандидатства в международния конкурс Mayor's Challenge, организиран от фондацията на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Отличеният ще получи еднократна награда в размер на 10 000 лв.

Удължаването на крайния срок е с два дни поради изместването на финалното събитие от 15 на 17 декември. Организаторите на конкурса коментираха, че е честно да се предостави повече време на желаещите да участват, и уточниха, че вече са подадени над 50 идейни проекта. На 17 декември авторите на най-добрите от тях ще могат да ги представят пред жури в състав:

Йорданка Фандъкова, Столична община

Проф. Асен Писарски, Университет по архитектура, строителство и геодезия

Александър Кьосев, СУ „Св. Климент Охридски“

Хюсеин Исмаил, зам.-омбудсман на Република България

Александър Варов, съосновател на Горичка

Светлин Наков, учредител на Софтуерен университет

В конкурса „Предизвикай София“ се търсят иновативни решения на градски проблеми. Трите най-важни аспекта на успешните предложения са визия, изпълнимост и преносимост. Конкурсът е отворен за граждани, граждански организации, неформални групи или компании, които искат да предложат своите идеи за развитието на София.

#Ню Йорк #Майкъл Блумбърг #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници