Звезди от „Столичани в повече“ лица на „Четири лапи“

Звезди от „Столичани в повече“ лица на „Четири лапи“
A A+ A++ A

Звездите на сериала „Столичани в повече“ – актрисите Албена Павлова и Мина Маркова, се снимаха с бездомните кученца Павел и Стефи за осиновителската инициатива на Фондация „Четири лапи“. Кампанията „Вземи ме вкъщи“ вече трета поредна година търси дом на кучета и котки.

Едва ли има почитател на „Столичани в повече“, който да не знае, че в истинския живот Гълъбина Чеканова е майка на Яна Лютова.

Актрисите Албена Павлова и Мина Маркова са добър тандем не само пред камерата, но и в ежедневните задачи. Особено когато става дума за отговорностите към домашния им любимец. Кучето Рая е част от семейството им вече трета години.

Рая е намерена по време на лятната семейна ваканция, изоставена до селска чешма край Априлци заедно с четирите си невръстни братчета и сестрички. Мина избира Рая заради характера й – палава, любопитна и своенравна, а на другите кутрета намират стопани сред съседите.

За Албена Павлова грижата за бездомните животни е лична кауза, на която се е посветила всеотдайно – отгледала е намерени на улицата котета-бебета, намирала е приемни домове за кученца. Затова срещата й с младия Павел за фотосесията на „Вземи ме вкъщи“ е много емоционална.

Младежът е намерен в безпомощно състояние до оживена автобусна спирка, подминаван безучастно от хората. Сериозна травма на крака и инфектирана рана са само част от проблемите на едногодишния тогава Павел.

Мина Маркова е в компанията на смешната малка Стефи. Стефи е едно от многото бездомни кучета с неясен произход и история. Появила се неизвестно откъде, Стефи съобразително избира да очарова посетителите на един ресторант.

За инициативата:

Кампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 100 кучета и котки са намерили стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.osinovi.me и страницата й във Фейсбук.

#животни #куче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници