„Ранобудните“ изпращат трима студенти в Киев

„Ранобудните“ изпращат трима студенти в Киев
A A+ A++ A

„Ранобудните“ ще изпратят двама студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и един от УНСС в Киев. Българите, които заминават днес за Украйна, вече са общували с техни колеги от Киев. Идеята е да останат 5 дни в украинската столица, за да се срещнат на място с протестиращите студенти, да се запознаят с техните интереси и да видят на място как се е стигнало до ескалиране на гражданското недоволство.

Това заяви представителят на „Ранобудните студенти“ Ивайло Динев, цитиран от БГНЕС.

Закупените билети са на стойност 460 лв., като част от средствата са дарени. Все още няма информация къде ще бъдат настанени българските представители. Двама от студентите са живели известно време в Украйна и най-вероятно ще останат при техни близки и приятели.

„Българските студенти заминават с нашите символи и послания. Те ще връчат на украинските си колеги и декларация в тяхна подкрепа, която е преведена на руски, а решенията за съвместни действия ще бъдат взети след срещите на място“, каза още Ивайло Динев. „Ние искаме оставка, но и осъзнаваме, че окупацията на университета няма да свали правителството“, категоричен бе Вълчев, който каза, че студентите ще изчакат до края на зимата, за да видят дали ще има социално недоволство, а ако няма такова – окупацията ще продължи с идеята да поддържа организирана студентската общност.

#"Ранобудните студенти" #Ивайло Динев #УНСС #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници