Семейство откри черни петна в хляб

Семейство откри черни петна в хляб
A A+ A++ A

Хляб със странни черни петна показа семейство Пенка и Иван Стефанови.

Те купили хляба на 1 декември от голяма хранителна верига в града. Произведен е от пловдивска фирма, чиито продукти се продават в цялата търговска мрежа, съобщава „Марица“.

„Не знаем какво има в тестото, но видът му е ужасен. Бяхме неприятно изненадани, като отворихме опаковката и видяхме първата филия. Гледката е изключително неприятна, а все пак това е хляб. Недопустимо е да се произвежда и продава в този вид, още повече че се препоръчва за здравословно хранене“, коментира Иван Стефанов.

При първоначалния оглед стана ясно, че хлябът с име „Финес“ е в срок на годност. Не е ясно кога е произведен, но според етикета трайността му е до 3 декември.

„Изкуствени оцветители не използваме. В този хляб влагаме два естествени продукта, които внасяме от Австрия. Това са концентрати от препечен пшеничен малц и ечемичен малц, които са тъмни на цвят. Ролята им е да придадат по-приятен аромат на хляба, но не и да променят цвета. По рецептура те се смесват в съотношение единия 100 грама, а другия 300 грама към 100 кг брашно. Тъй като процесът при направата на тестото е механизиран, вероятно добавките, които са на прах, не са се хомогенизирали достатъчно добре“, обясни производителят на „Финес“ Атанас Пилуков.

Пилуков допълни, че по партидата лесно може да се установи кой от работниците му не си е свършил качествено работата, и се закани, че виновникът ще бъде санкциониран, най-малко с рязане от заплатата.

#хляб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници