Сова Харис: 62.2% от българите не искат повече бежанци

Сова Харис: 62.2% от българите не искат повече бежанци
A A+ A++ A

Повече от половината българи не искат България да продължава да приема бежанци от войната в Сирия. Това сочи изследване на социологическата агенция Сова Харис, публикувано от БГНЕС.

Изследването е представително и при него са интервюирани 1000 души в различни региони на страната.

62.2% от анкетираните казват, че не искат още бежанци у нас, 15% - са съгласни да приемаме бежанците, а 22.7% не могат да преценят. Причината за такова отношение вероятно може да бъде открита в отговора на следващия въпрос.

Попитани "Смятате ли, че правителството е в състояние да се справи с осигуряването на сирийските бежанци у нас" 65.2% отговарят "не", а само 10.9% вярват, че българските власти могат да се справят.

По отношение на преценките дали правителството на Пламен Орешарски може да постигне конкретни резултати за подобряването на стандарта на живот у нас анкетираните, които посочват "по-скоро не" са 47.9%, а с "по-скоро да" отговарят 30.6%. Останалите до 100% нямат ясна преценка за кабинета.

За мораториум върху правото да се продава земя на чужденци от ЕС се обявяват 41.6% от българите, въпреки че са наясно, че подобно замразяване е в противоречие с ангажиментите на България към ЕС. 28.1% обаче смятат, че страната ни трябва да спазва договорите и ангажиментите с ЕС. Нямат позиция по проблема 30.4%.

#Сова Харис #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници