Електронните устройства все още са най-желаният подарък

Електронните устройства все още са най-желаният подарък
A A+ A++ A

Ново проучване на Microsoft показва, че компютърните устройства са най-желаният подарък тази година, но те причиняват и най-голям стрес при избор и пазаруване. По-голямото разнообразие от достъпни устройства като лаптопи, таблети и компютри означава, че всеки може да намери подходящ технологичен подарък, но богатият избор действа объркващо.

В допитването са участвали 7500 купувачи, включително от България. 78% от тях заявяват, че в списъка им с желани подаръци присъстват технологични устройства, но според потребителите те причиняват най-много стрес в предпразничното пазаруване. За българите най-стресиращите при покупка подаръци са: компютърни устройства (52%), дрехи (19%), бижутерия и часовници (11%), кухненски и домакински приспособления (10%), парфюми (5%). Като цяло лаптопите са най-желаният подарък в България (25%). Таблетите са на второ място с 23%, а смартфоните са трети с 20%.

Резултатите от проучването показват някои от основните причини, поради които българите считат купуването на техника за трудно. Повече от половината (69%) определят компютърните устройства като подаръците, които им отнемат най-много време. Над една трета (33%) се притесняват, че ще им трябва много време да проучат и закупят компютърни устройства за подарък, а други 7% признават, че не разбират различните варианти и устройства, които се предлагат по магазините.

Повече от половината българи (65%) посочват, че онлайн отзивите са предпочитаните от тях, когато търсят информация и препоръки за закупуване на компютърно устройство. Почти половината (41%) се обръщат към консултантите в магазините за техника, а 47% се допитват до своите технически грамотни приятели и роднини за съвети и насоки.

Техниката е начело в списъците с желани подаръци на българите и от двата пола. Две трети от мъжете у нас (69%) и повече от половината от дамите (57%) знаят точно кои устройства искат. Мъжете не обичат да търсят помощ от непознати и предпочитат да проучват възможните подаръци сами, като разчитат на онлайн коментари и ревюта (74%). Българките пък предпочитат личния контакт и търсят съвет от консултантите в магазините за техника (54%).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници